Makói egybensült karaj (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Andriska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Szilveszter, Töltött, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott, hártyáitól megtisztított karajt felszúrjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal, majd a vöröshagymákat, olyan diónyi fejeket válasszunk, bedugdossuk a nyílásba. A húst beáztatott római tálba tesszük, a tetejét bekenjük zsírral és meghintjük köménymaggal. Hideg sütőbe toljuk és 175 fokra bekapcsolt sütőben másfél órát sütjük. Felszeletelve, a zsírtalanított szafttal leöntve tálaljuk. Burgonyapürét kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||