Tejszines tepsis burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Hámozzuk meg, és szeleteljük fel uborkagyalun a burgonyát. A tepsi aljába öntsünk olívaolajat, és halmozzuk rá a szeleteket. Keverjük össze a tejszínt az átpréselt fokhagymával, sóval és szerecsendióval, öntsük a burgonya tetejére. Csepegtessük meg olajjal. Takarjuk le alufóliával és előmelegített sütőben, süssük fél órát, majd a fóliát levéve, pirítsunk aranybarna kérget a tetejére. Köretként, szárazabb húsokhoz, de diétában, önmagában is megállja a helyét! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||