Tejszines tepsis burgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 dl főzőtejszín 83 2.8 2.9 11.2 0 10
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Hámozzuk meg, és szeleteljük fel uborkagyalun a burgonyát. A tepsi aljába öntsünk olívaolajat, és halmozzuk rá a szeleteket. Keverjük össze a tejszínt az átpréselt fokhagymával, sóval és szerecsendióval, öntsük a burgonya tetejére. Csepegtessük meg olajjal. Takarjuk le alufóliával és előmelegített sütőben, süssük fél órát, majd a fóliát levéve, pirítsunk aranybarna kérget a tetejére.
Köretként, szárazabb húsokhoz, de diétában, önmagában is megállja a helyét!