Csokoládés diókenyér (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 adag áfonyalekvár 243 0.3 0 59.7 0 0
10 dkg aszalt vörösáfonya 0 ? ? ? ? ?
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dkg étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
30 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sót. Ezekkel is habosra keverjük. Beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztféléket, a darált diót (egy részét, hagyhatjuk nagyobb darabokban) és a kis kockákra vagdalt csokoládét, meg, az áfonyát. Kivajazott, lisztel meghintett őzgerincormába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. negyven percig sütjük. Végezzünk tűpróbát! Ha kihűlt, bekenjük, a vízzel kissé meghígított lekvárral, majd leöntjük az előírás szerint felolvasztott bevonóval.
Ha máz megdermedt, vékonyra szeletelve tálaljuk.