Nyers gombasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Macskajajra, Koleszban főztük, Böjt, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Gombafélék, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított gombát vékonyan szeleteljük fel és forgassuk össze a fűszerekkel és a citrom kicsavart levével. Letakarva tegyük hűtőbe. Három óra múlva csepegtessük le, a levét tegyük félre. A mustárból, a tejszínből és az olajból keverjünk sima mártást, ízesítsük a gomba levével, majd forgassuk bele a gombát. A finomra meghintett petrezselyemzölddel megszórva, azonnal tálaljuk. Csak tálaláskor sózzuk meg, mert a gomba kiadja a levét. Pirított barnakenyeret adjunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||