Májas burgonyagombóc leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Koleszban főztük, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A krumplit lereszeljük, és az áttört májjal, a majoránnával és a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, borssal összegyúrjuk. 2 liter vizet felforralunk, sót, egy evőkanál paprikát és két kocka húsleves alapét dobunk bele. A masszát teáskanálnyi adagokba beleszaggatjuk és megfőzzük. Végül a levest egy deci tejfellel és egy teáskanál liszttel behabarjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||