Zöldbabos csirkeragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra metélt hagymát. Hozzákeverjük a kockára darabolt csirkemellet és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés vizet aláöntve, majdnem puhára pároljuk. Ekkor belekeverjük a leöblített zöldbabot, a finomra vágott kaprot és a tejfölben elkevert lisztet. Pár perc alatt készre főzzük. Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||