Parmezános-oregánós stanglik (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Nyársforgató Jakab A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Advent, Farsang, Szilveszter, Buli, Csőben sült, Sós, Tejtermékek, Gabonafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A lisztbe keverjük a sót és az oregánót, majd a vajjal gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk. Egy órát, hűtőben, pihentetjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. Megszórjuk a reszelt parmezánnal, ujjnyi csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt, pirosra sütjük. Egy pohár bor vagy sör mellé illik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||