Vörösborban párolt vadkacsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadszárnyasokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A vadkacsákat megnyúzzuk, majd feldaraboljuk. A zöldségeket felkockázzuk és a felhevített olajon jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a kacsadarabokat és ezzel is átsütjük. Felöntjük a borral és beleszórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a bőrt és csendes tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, az elfőtt levét kevés víz hozzáadásával pótoljuk. A kacsahúst tálra tesszük, a szaftjából kidobjuk a babért és a borsot, majd botmixerrel áttörjük. A lisztet és a cukrot szárazon megpirítjuk és a szafttal összeforraljuk. Ha túl sűrű kevés bort önthetünk hozzá. A mártással leöntve, burgonyafánkkal vagy knédlivel tálaljuk ezt a pompás kacsát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||