Gombás vadnyúlragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Húsvét, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A nyulat feldaraboljuk és a zsíron pirosra sütjük. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lisztet, majd addig sütjük, amíg a liszt nyers színe eltűnik. Ekkor hozzáadjuk a babért, a fokhagymát, a sót, a borsot és a kakukkfűágat, majd felöntjük a borral és két deci vízzel. Fedő alatt, kis lángon főzzük majdnem puhára. Keverjük bele a darabolt gombát és pároljuk készre. Tálalás előtt hintsük meg finomra vágott petrezselyemmel. Főtt tésztával vagy burgonyakrokettel kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||