Mákos-meggyes piskótatekercs (gluténmentesen) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Decsics Laci A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Hétvégi ebéd, Márton nap, Húsvét, Bálint nap, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Gyümölcsök, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vajjal. Hozzá keverjük a mákot, a citrom reszelt héját, a csipetnyi sót, majd lazán bele keverjük, a habbá vert, tojás fehérjét. A sütőpapírral bélelt tepsibe önjük a bekevert tésztát és a tetejére szórjuk a magozott meggyet. 200°C-on 10 percig sütjük, majd takarékon még kb. 20 percig. Kivesszük a tepsit a sütőből és még forrón, a sütőpapír segítségével feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||