Mákos-meggyes piskótatekercs (gluténmentesen) (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Decsics Laci
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Hétvégi ebéd, Márton nap, Húsvét, Bálint nap, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Gyümölcsök, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
8 evőkanál mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
8 dkg sütőmargarin 618 0 70 0.4 0 0
1 teáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 üveg meggybefőtt 90 0.6 0.2 20.8 0.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vajjal.
Hozzá keverjük a mákot, a citrom reszelt héját, a csipetnyi sót, majd lazán bele keverjük, a habbá vert, tojás fehérjét.
A sütőpapírral bélelt tepsibe önjük a bekevert tésztát és a tetejére szórjuk a magozott meggyet. 200°C-on 10 percig sütjük, majd takarékon még kb. 20 percig. Kivesszük a tepsit a sütőből és még forrón, a sütőpapír segítségével feltekerjük.
Így hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.