Koleszos bableves kolbásszal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Koleszban főztük, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd átsütjük rajta a felkarikázott kolbászt. Hozzáadjuk a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Pár percig sütjük, majd felengedjük másfél liter vízzel. Dobjuk hozzá a fűszereket és forraljuk fel. Tíz perc főzés után adjuk hozzá a tésztát, majd újabb öt perc múlva a leöblített babot és a liszttel, valamint kevés levessel, simára a kevert tejfölt keverjük hozzá. Két perc forralás után tálalhatjuk. Csípőset és kenyeret kínáljunk hozzá. Tészta helyett főzhetünk bele burgonyát, a kolbász kiválthatjuk kockára vágott főtt, füstölt tarjával. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||