Házi fagyitölcsér (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Édes, Csőben sült, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
igény szerint tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat, a csokoládé kivételével, sima masszává keverjük. Negyed órát pihentetjük, majd evőkanálnyi adagokban, körökkel kijelölt, sütőpapírra simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, sütjük, amíg a széle aranybarnára nem sül. A sütőpapírról leválasztva, kúpos tárgyra (tölcsér, pohár) hengerítve, tölcsérré formáljuk. A tölcsérek alját, kihűlés után, felolvasztott csokoládéba mártjuk. Bármilyen, házi fagylaltot, kínálhatunk bennük.