Galuska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Egy egész tojást, egynek a sárgáját vízzel összekeverem (kb. 4 decivel), ne tegyük bele az összeset amíg a tészta állaga nem alakul ki. Sózom, majd belekeverem a lisztet. Nem túl kemény masszává keverjük, de nem szabad alaposan kidolgozni. Nagyobb fazékban vizet forralok, megsózom, és nokedliszaggatóról vagy vizes deszkáról a lobogva forró vízbe szaggatom. Időnként megkavarom, hogy össze ne ragadjon. Amikor a víz tetejére feljön, már jó is, akkor szűrővel kiszedem, lecsepegtetem és olajos tálba teszem, megkeverem. Nagy mennyiség estén érdemes több részletben szaggatni, főzni, mert ha túl sokáig ázik a vízben, az nem tesz jót a tésztának. Tévedés ne essék, a nokedli frissen készítve az igazi, érdemes rá pár percet várni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||