Gombagulyás bográcsban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, megpároljuk, rádobjuk a nagyobb darabokra szeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük. Belekeverjük a kis kockára aprított paprikát és paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kevés vízzel felöntjük és ismét zsírjára sütjük. Felöntjük bő két liternyi vízzel, beleszórjuk a felkarikázott répaféléket és a feldarabolt zellert. Negyed órás forralás után hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és puhára főzzük. Az utolsó két percben beleöntjük a bort. Ha dúsabban szeretnénk adni csipetkét vagy vajasgaluskát is főzhetünk bele. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||