Richárd túrós zsemléje (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Reggeli, Buli, Töltött, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, FRSZ receptverseny, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

Richárd túrós zsemléje
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10-12 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
2-3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A sodóhoz
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3-4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Richárd túrós zsemléje
A zsemlék tetejét levágjuk, belüket kiszedjük. A zsemlék kiszedett belsejét túróval, cukorral és a tojásokkal összekeverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól keverhető legyen. A zsemléket a levágott tetővel egy pillanatra bemártjuk a vaníliás tejbe (ne ázzanak el!). Tepsibe helyezzük a zsemléket, túrótöltelékkel megtöltjük, majd a kalapokat rátesszük. A tetejét tejjel megkenjük, cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, 10-15 percig sütjük.
A sodó úgy készül, mint a puding , csak dupla mennyiségű tejjel.


A sodóhoz