Richárd túrós zsemléje (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Reggeli, Buli, Töltött, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, FRSZ receptverseny, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre: Richárd túrós zsemléje
A sodóhoz
Richárd túrós zsemléje A zsemlék tetejét levágjuk, belüket kiszedjük. A zsemlék kiszedett belsejét túróval, cukorral és a tojásokkal összekeverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól keverhető legyen. A zsemléket a levágott tetővel egy pillanatra bemártjuk a vaníliás tejbe (ne ázzanak el!). Tepsibe helyezzük a zsemléket, túrótöltelékkel megtöltjük, majd a kalapokat rátesszük. A tetejét tejjel megkenjük, cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, 10-15 percig sütjük. A sodó úgy készül, mint a puding , csak dupla mennyiségű tejjel. A sodóhoz | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||