Burgonyás palacsinta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel előtt, Főétel, Főétel mellé, Desszert, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Hirtelen sült, Édes, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi sütőpor 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk.