Füstös csirkemell burgonyás palacsintába töltve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Bálint nap, Göngyölt, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

Burgonyás palacsinta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi sütőpor 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Füstös csirkemell
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Burgonyás palacsinta
A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk.

Füstös csirkemell
A csirkemellet és a szalonnát kockára vágjuk, a hagymát finomra metéljük. A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és, ha megpirult, belekeverjük a csirkemellet. Aranybarnára sütjük, közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Végül összeforraljuk a tejföllel és a reszelt sajttal. A palacsintákba töltjük, tepsibe rakosgatjuk és sütőben átmelegítjük.
Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.
Zöldsalátával tálaljuk.