Füstös csirkemell burgonyás palacsintába töltve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Bálint nap, Göngyölt, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Burgonyás palacsinta
Füstös csirkemell
Burgonyás palacsinta A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. Füstös csirkemell A csirkemellet és a szalonnát kockára vágjuk, a hagymát finomra metéljük. A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és, ha megpirult, belekeverjük a csirkemellet. Aranybarnára sütjük, közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Végül összeforraljuk a tejföllel és a reszelt sajttal. A palacsintákba töltjük, tepsibe rakosgatjuk és sütőben átmelegítjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Zöldsalátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||