Ras el hanout (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Fűszerkeverékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 db kardamom 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
3 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál gyömbérpor 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
"A bolt legjobbja" szerény névre hallgat ez a fűszerkeverék, igazából tényleg minden üzletben, más és más keverék kapható, ebből a remek marokkói fűszerkeverékből. Mi ezekből az összetevőkből állítottuk elő, tessék kísérletezni bátran, érdemes.
A fűszereket őrlőben vagy mozsárban porrá törjük és elkeverjük.
Bádogdobozban egy hónapig eláll.