Burgonyás barnakenyér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Ági Laci A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Szabadban, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd melegen áttörjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kenyérfűszerrel, a kovászporral összeszitált liszteket. Bedagasztjuk, a langyos, cukros vízben feloldott élesztővel. A víz mennyisége változhat a liszt függvényében. Langyos helyen fél órát kelesztjük, majd belegyúrjuk a sót, gondosan kidolgozzuk és hűvös helyen 3 órát, hűtőben egy éjszakát, kelni hagyjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd feltekerjük és olajjal kikent formába tesszük. Újabb két órát kelesztjük, majd a tetejét bevagdosva és vízzel lekenve, 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A hőt 180 fokra mérsékeljük és 50 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||