Zöldségekkel párolt sertésborda (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt karajt kiverjük és a hártyáit bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékba dobjuk a köményt, majd ha pattogni kezd, hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát, a ferdén felszelt sárgarépát és a kockára metélt káposztát. Megpirítjuk, majd a borral felöntve, megsózva, a karajszeleteket visszatéve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntsünk hozzá, de a végére ne maradjon leve. A karajszeleteket, a vele párolt zöldségekkel és sült burgonyakörettel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||