Kolbászos bableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szilveszter, Macskajajra, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A babot, a felkarikázott répaféléket, a felkockázott zellert, a vörös- és fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot babérlevéllel, néhány szem borssal és sóval ízesített, bő vízben főzzük félpuhára. Ekkor adjuk hozzá a kis kockára vágott burgonyát és az olajban kicsit elősütött, előzőleg fekszeletelt kolbászt. Ha minden megpuhult, habarjuk be a tejfölben elkevert liszttel. Tálalás előtt a hagymaféléket, a paprikát és a paradicsomot dobjuk ki. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||