Tócsni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Köretek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Buli, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Bő, forró olajban süssük. Kanállal halmokat rakunk az olajba, majd a hátával lepényekké simítjuk. Egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Adhatjuk köretnek is, de önmagában, némi fokhagymás tejföllel és egy korsó sörrel... Hm!!! Csak frissen ropogós! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||