Káposztás- töpörtyűs pogácsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: www.karcagiizorzokklubja.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Szilveszter, Farsang, Párolt, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A káposztát egészen apróra vágom, megsózom, megborsozom, és kevés zsíron megpárolom. A töpörtyűt megdarálom, és összekeverem a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, meg egy kevés borssal. Jól összegyúrom a párolt káposztával és a langyos tejben felfuttatott élesztővel, kinyújtom, majd pogácsaszaggatóval kiszúrom, 60 percig kelni hagyom, végül tojással megkenve, 180-200 fokon szép pirosra sütöm. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||