Lebbencses köles (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.karcagiizorzokklubja.hu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Tészták, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Gabonafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg köles 350 9.5 3.9 68.8 3.8 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
15 dkg vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg lebbencs 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
15 dkg füstölt szalonnát kisütünk, ha kész, kiszedjük. Bele teszünk a szalonna zsírjába 20 dkg kölest, kifakasszuk, ha már fehéredik és gőzt lök, akkor jó, utána 15 dkg vöröshagymát bele vágunk, ne nagyon apróra és egyből a lebbencset is és így is forgatjuk amíg a hagyma üveges nem lesz. Utána hozzá a víz, kb 8 dl víz, só – bors , őrölt paprika, de lehet bors helyet borsika füvet használni. A végén a kisült szalonnát visszarakjuk, így tálaljuk.