Lebbencses köles (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.karcagiizorzokklubja.hu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Tészták, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Gabonafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg füstölt szalonnát kisütünk, ha kész, kiszedjük. Bele teszünk a szalonna zsírjába 20 dkg kölest, kifakasszuk, ha már fehéredik és gőzt lök, akkor jó, utána 15 dkg vöröshagymát bele vágunk, ne nagyon apróra és egyből a lebbencset is és így is forgatjuk amíg a hagyma üveges nem lesz. Utána hozzá a víz, kb 8 dl víz, só – bors , őrölt paprika, de lehet bors helyet borsika füvet használni. A végén a kisült szalonnát visszarakjuk, így tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||