Fordított köleskása (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.karcagiizorzokklubja.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Felhevített bográcsban zsírjára pirítjuk a füstölt szalonna csíkokat. Amikor megüvegesedett, beleborítjuk a sonkát (bacont), és tovább sütjük. Néhány percnyi kevergetés után hozzáadjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát. Amikor az egész egyenletesen összepárolódott, az előzőleg átmosott, kiszárított kölest is belekeverjük. Ezzel további 8-10 percig pirítjuk, majd felöntjük fél liter vízzel. Ekkor fűszerezzük 3 evőkanál őrölt feketeborssal, 4 teáskanál sóval, 2 teáskanál őrölt fűszerpaprikával. Amikor a leve elfő, akkor apránként pótoljuk, és a bográcsot rázogatva készre főzzük. Ekkor már jól összeáll a bográcsban. A köleskását tálcára borítva kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||