Őszi csirkeszívleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre: Őszi csirkeszívleves
Vajgaluska
Őszi csirkeszívleves Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd a kettévágott szíveket fehéredésig sütjük rajta. Hozzáadjuk a felszeletelt répaféléket és tovább pirítjuk, amíg egy kis színt kap. Felöntjük liternyi vízzel és hozzáadjuk a fűszereket. Fedő alatt, kis lángon főzzük. Félfövésben beledobjuk a kis darabokra vágott burgonyát és, ha majdnem puha a szív, a borsót és a gombát. Beleszaggatjuk a vajgaluskát, majd hozzáöntve a tejszínt készre főzzük. A tányéron finomra aprított petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk. Vajgaluska A vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, egy csipet sót és dolgozzuk össze 2 evőkanál liszttel. A lágy tésztát kávéskanállal szaggassuk bele a forró levesbe. Lassan főzzük, pár perc alatt megpuhul. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||