Mustos pecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A sózott, borsozott sertéscombot, a felhevített zsírban körbepirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a félfőre vágott hagymát és a fokhagymát. Az apróra vágott zellert hozzáadjuk, majd visszatesszük a húst. Aláöntjük a mustot és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha elkészült, a húst kivesszük és a szaftjában a felkarikázott pórét megpároljuk, úgy, hogy végül sűrű szaft maradjon. A combot felszeleteljük és hagymás raguval leöntjük. Párolt rizs vagy szélesmetéltet adjunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||