Hagymás táska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A felforrósított olajon, fedő alatt, üvegesre pároljuk, majd a cukrot belekeverve, megpirítjuk, majd kihűtjük. A felengedett tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra kinyújtjuk, 10 centis csíkokra vágjuk. A tojást felverjük. A tésztacsíkokra 5 centinként kanálnyi hagymát rakunk és az üres tésztát bekenjük tojással , majd félbe hajtjuk, a halmok között gondosan lenyomkodjuk és feldaraboljuk. Mindegyiknek bekenjük a tetejét tojással. Ügyeljünk arra, hogy a tészta oldala ne legyen tojásos, mert nem fog szépen felemelkedni. Sütőlemezre rakjuk, nem túl közel egymáshoz, és előmelegített, forró sütőbe tolva, 5 percig erős lángon, majd 10-12 percig közepes lángon sütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||