Zöldbab saláta, hagymával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, Hétvégi ebéd Hozzávalók 4 személyre:
A zsenge zöldbab szárát levágjuk és sóval, az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel és a babérral ízesített vízben, roppanósra főzzük. Leszűrjük, de a levét ne öntsük ki és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne puhuljon tovább. A lilahagymát vágjuk kockára és kevés sóval elkeverve, hagyjuk állni öt percig. A leszűrt lét ízesítsük ecettel, cukorral és frissen őrölt borssal. Tegyük bele a babot és a hagymát. Jól hűtsük be. Lecsepegtetve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||