Zöldbab saláta, hagymával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, Hétvégi ebéd

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsenge zöldbab szárát levágjuk és sóval, az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel és a babérral ízesített vízben, roppanósra főzzük. Leszűrjük, de a levét ne öntsük ki és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne puhuljon tovább. A lilahagymát vágjuk kockára és kevés sóval elkeverve, hagyjuk állni öt percig. A leszűrt lét ízesítsük ecettel, cukorral és frissen őrölt borssal. Tegyük bele a babot és a hagymát. Jól hűtsük be.
Lecsepegtetve tálaljuk.