Édes-savanyú paprikaragu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Bálint nap, Párolt, Tárcsa, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Hideg, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db pritaminpaprika 55 3.4 0.8 8.6 0 0
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
4 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál szilvalekvár 227 1.3 0 54 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A félfőre vágott hagymát az olajban átsütjük, hozzáadjuk a kicsumázott és nagyobb kockára vágott paprikákat. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk. A lehámozott és apró kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát belekeverve újraforraljuk, közben belekeverjük az ecetet, a szójaszószt és a szilvalekvárt. A végére sűrű szaftja legyen és a paprika maradjon kissé roppanós.
Melegen bulgurral tálaljuk, hidegen grillezett húsok mellé ajánlom.