Áfonyás-almás táska (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Reggeli, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
80 dkg alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
20 dkg áfonya ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd fél óra pihentetés után, jól kicsavarjuk. A felhevített vajon átpároljuk és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, belekeverjük, a darált kekszet és az áfonyát. A leveles tésztát kockákra vágjuk, a közepükbe halmozzuk a tölteléket és a sarkait középre hajtjuk. A tészta összeérő részeit és a tetejét kenjük le felvert tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe, 20 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.