Libaszívpörkölt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg libaszív 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Megpirítjuk a felkockázott szalonnát és az apróra vágott vöröshagymát. A megtisztított, hosszában három részre vágott libaszívet hozzáadjuk, majd megszórjuk sóval, borssal, majoránnával és őrölt köménnyel. Felengedjük egy kevés vízzel, beletesszük a zúzott fokhagymát és mindig csak kevés vizet hozzáöntve, puhára pároljuk. Közvetlen elkészülte előtt, beleforraljuk a pirospaprikát és a végén a vörösbort.
Tarhonyával vagy főtt burgonyával tálaljuk, tejfölös uborkasaláta kíséretében.