Libaszívpörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Megpirítjuk a felkockázott szalonnát és az apróra vágott vöröshagymát. A megtisztított, hosszában három részre vágott libaszívet hozzáadjuk, majd megszórjuk sóval, borssal, majoránnával és őrölt köménnyel. Felengedjük egy kevés vízzel, beletesszük a zúzott fokhagymát és mindig csak kevés vizet hozzáöntve, puhára pároljuk. Közvetlen elkészülte előtt, beleforraljuk a pirospaprikát és a végén a vörösbort. Tarhonyával vagy főtt burgonyával tálaljuk, tejfölös uborkasaláta kíséretében. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||