Uborkás, szalámis batyu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Sós, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
20 dkg turistaszalámi 290 23.8 21.5 0 0 100
1 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalámit vastag szeletekre, majd félbe vágjuk. Az uborkát ferdén felkarikázzuk. A négyzetekre vágott levelestésztára egy-egy szalámi és uborkadarabot teszünk és a szélét tojással lekenve félbehajtjuk. A tetejét is megkenjük tojással, majd meghintjük reszelt sajttal. 220 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. Egy sörözős-borozós beszélgetéshez passzol.