Uborkás, szalámis batyu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Sós, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A szalámit vastag szeletekre, majd félbe vágjuk. Az uborkát ferdén felkarikázzuk. A négyzetekre vágott levelestésztára egy-egy szalámi és uborkadarabot teszünk és a szélét tojással lekenve félbehajtjuk. A tetejét is megkenjük tojással, majd meghintjük reszelt sajttal. 220 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. Egy sörözős-borozós beszélgetéshez passzol. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||