Zelleres répasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 db zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 db jégcsap retek 0 ? ? ? ? ?
4 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A répát és a retket lereszeljük, a zellert vékonyra vagdossuk. A kefírt elkeverjük a finomra metélt petrezselyemmel, bazsalikommal és a zúzott fokhagymával. Ízlés szerint sózva, borsozva összeforgatjuk a zöldségekkel.
Tálalás előtt egy órára tegyük a hűtőbe.
Grillezett húsok mellé adhatjuk vagy barnakenyérrel pompás előétel.