Hering magos buciban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gépész
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Savanyú, Hideg, Halak, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db magos buci 0 ? ? ? ? ?
12 db pácolt hering 144 11.1 11 0 0 80
2 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 maréknyi rukkola 0 ? ? ? ? ?
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bucikat majdnem kettévágjuk és megkenjük a majonézzel. Rukkola levelekkel borítjuk, majd rárakosgatjuk a heringtekercseket. A tetejére vékonyra szelt paradicsomot és lilahagymát teszünk. Ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk.
Citromgerezddel tálaljuk.