Gombás tojással töltött kápiapaprika (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gombafélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra metélt hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott gombát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. Ráöntjük a felvert tojást és elkeverve lágy rántottát készítünk. A paprikákat csumástól félbe vágjuk, a belsejükből a csumát és a magokat kiszedjük, majd a gombás tojást belekanalazzuk. A tetejét reszelt sajttal meghintjük és 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.