Mediterrán aprópecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kicsontozzuk és sóval, borssal meghintve félretesszük. A vöröshagymát félfőre, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát kockára vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd ezt is feldaraboljuk. A zöldségeket külön-külön, kevés olajban, megsütjük, lecsepegtetjük és félretesszük. A paradicsomot átpároljuk egy kanálnyi olajon, beleszórjuk a finomra vágott zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát, amikor összeesett, hozzáadjuk a sült zöldségeket és fedő alatt, kis lángon 20 percig főzzük. Közben, a leszárított csirkemellkockákat, forró olajban készre pirítjuk. A kis kockára vágott burgonyát, bő olajban, aranybarnára sütjük. A zöldségragut szükség szerint utóízesítjük, majd a burgonyát és a csirkét belekeverve, azonnal tálaljuk. Hintsük meg kevés petrezselyemzölddel. Ha állni hagyjuk, a burgonya nem lesz ropogós. Bonyolultnak tűnik, de igazából a darabolás tovább tart, mint az elkészítés. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||