Camambert sajttal töltött tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Csípős, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Tészták Hozzávalók 4 személyre:
Az omlós tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kerek kiszúróval kiszúrjuk, úgy hogy négy darabbal ki tudjuk bélelni a kis formákat és négy korong a tetejére is jusson. A tésztakosárba egy-egy lapjában félbevágott sajtot teszünk, a vágott rész legyen felül. A vékony csíkokra vágott fokhagymát a sajtba szurkáljuk, néhány rozmaringlevéllel együtt. A tetejére szórjuk a finomra vágott chilit, majd megsózzuk és megborsozzuk. A tészta szélét tojással megkenjük és beborítjuk a tésztakorongokkal. A széleket kissé összenyomkodjuk. A tészta tetejét szintén lekenjük tojással, majd kettőt reszelt sajttal, kettőt a magokkal meghintve, 200 fokra előmelegített sütőben, kb 15 perc alatt megsütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||