Csirkesaslik burgonyárssal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

Csirkesaslik burgonyárssal
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál grillfűszer ? ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Burgonyárs
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg újburgonya ? ? ? ? ? ?
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkesaslik burgonyárssal
A csirkemellet nagyobb kockára vágjuk, majd a grill fűszerrel, borssal és sóval megszórjuk. A hagymát gerezdekre szeljük és a húsdarabokkal váltakozva, beáztatott bambusznyársra húzzuk. Sütés előtt, olajjal vékonyan megkenjük, majd grilltálcára fektetve, közepes magasságon, időnként megforgatva, megsütjük.
A burgonyárssal körítve, sok salátával adjuk asztalra.

Burgonyárs
A burgonyát sós vízben félpuhára főzzük, majd a baconnal félig borítva nyársra húzzuk. Grilltálcára téve megsütjük.