Répafőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A meghámozott, zsenge répát vékony csíkokra metéljük (ez persze ízlés kérdése, lehet karikára is) és a vajban átpirítjuk, amikor gyenge színt kapott, felöntjük az alaplével és fedő alatt, roppanósan puhára pároljuk. Végül rádobjuk a finomra vagdalt petrezselyemzöldet és felöntjük a tejszínnel. Csipetnyi cukorral, sóval és borssal ízesítve, forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik. Én sült oldalassal tálaltam, de tehetünk rá, sült virslit is. Nem kell megijedni, ez nem a régi napejos menzakoszt. A kissé roppanós répa édes, a borstól kissé csípős íze tökéletesen harmonizál a vaj és a jó minőségű tejszín zamatával. Számos gyereknek sikerült bebizonyítanom, hogy ez is finom étek és nem is akármilyen. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||