Almás pulykakrokett (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

Almás pulykakrokett
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hideg sajtmártás
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Almás pulykakrokett
A pulykamellet ledaráljuk és összegyúrjuk a reszelt hagymával, a tejszínben elkevert tojássárgájákkal, a fűszerekkel és a kicsumázott, majd nagyon apró kockára vágott almával. ujjnyi rudakká formázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Középforró olajban aranybarnára sütjük. A felesleges zsiradékot ,papírtörlőn, csepegtessük le.
A sajtmártással félig leöntve párolt zöldséggel vagy rizzsel kínáljuk.

Hideg sajtmártás
A tejszínt a krémsajttal és finomra reszelt parmezánnal simára keverjük. Csipetnyi borssal és óvatosan sóval ízesítjük. Végül hozzáadjuk az apróra metélt snidlinget.
Mártogatónak vagy mártásként adhatjuk asztalra.