Fokhagymás pontyfilé grillen (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Gabonafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pontyot kifilézzük, bőrös oldalára fektetve, beirdaljuk. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, majd, a tenyérnyi darabokra vágott, haldarabokat beletesszük. Néha átforgatva, egy éjszakát, hűtőben állni hagyjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük és papírtörlővel leszárítjuk. Olajjal megkenjük és meghintjük a paprikával elkevert liszttel. Közepes magasságra emelt rácson, egyszer megfordítva megsütjük.
Kenyérrel és zöldsalátával kínáljuk.