Meggyparfé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a tejjel simára keverjük. Gőz felett, kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Néha megkeverve hagyjuk kihűlni. A meggyet kimagozzuk és a felét botmixerrel összezúzzuk. A tojásos krémbe keverjük, a meggyszemekkel együtt. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémmel. A masszát őzgerinc formába töltjük és a piskótalapot a tetejére tesszük, majd gyengéden rányomkodjuk. Egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük. Másnap a formát meleg vizes kendővel áttöröljük és a parfét tálra borítjuk. Fogyasztás előtt fél órával tegyük át, a fagyasztóból, a hűtő sima részébe. Tálaláskor tejszínhabrózsákkal, meggyszemekkel és citromfűlevélkékkel díszítsük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||