Sajtos-sörös ponty (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A pontyot kifilézzük és beirdaljuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk és besózva, citromlével megcsepegtetve félretesszük. Kevés vajjal kikenünk egy tepsit, a többi vajat felhevítjük és megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, sózzuk, borsozzuk és meghintjük a liszttel. Rövid pirítás után felöntjük a sörrel. Sűrűsödésig forraljuk. A halszeleteket a tepsibe helyezzük, rákanalazzuk a hagymás masszát, majd a felszeletelt sajttal beborítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük. Burgonyapürével tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||