Kolbászos-gombás töltött tök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A tökből viszonylag kis méretű, zsenge darabokat válasszunk. Az olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a darabokra vágott gombát hozzáadva süssük zsírjára. A zsemlét áztassuk be a tejbe, majd jól csavarjuk ki. A krinolint és a kolbász tisztítsuk meg a bőrétől és daráljuk le, keverjük hozzá a finomra vágott fűszereket, a tojást, a zsemlét és a gombát. Óvatosan sózzuk, mert a kolbász is sós. Halmozzuk a masszát a hosszában kettévágott, meghámozott és kimagozott tökök üregébe és tegyük tepsibe. Öntsük alá a húsalaplét és 170 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Kenjük meg a tetejüket a tejföllel és szórjuk meg a reszelt sajttal. Még 20 percre toljuk vissza a sütőbe. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||