Májas rakott padlizsán (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Főétel, Buli, Húsételek Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott májat. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Ha a máj átsült, sót és borsot keverjünk bele. Hevítsük fel a vajat, majd a lisztet megpirítva rajta, fokozatosan keverjük bele a tejet. Homogén masszát kell kapjunk. Végül, keverjük bele az átsült májat és a reszelt ementáli sajtot. A padlizsánt, hosszában, vágjuk szeletekre és a máj alatt maradt, olajban süssük át. A sütőolajat öntsük tepsibe, majd a sült padlizsánt és a májas masszát rétegezve rakjuk le. A tetejére májas massza kerüljön. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, süssük 10 percig, majd a reszelt parmezánnal meghintve, még 20 percet. Kockára vágva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||