Sörben főtt morva kolbász (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
5 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott hagymát és a keresztben félbe vágott kolbászokat leöntjük a sörrel, majd fedő alatt, kis lángon fél órát forraljuk. A vajon megpezsgetjük a lisztet és felöntjük, a botmixerrel áttört, kolbászfőzőlével. Cukorral, citromlével a szánk szerint ízesítjük, esetleg óvatosan sózzuk és sűrűre főzzük. A kolbászt, ferdén felszeletelve, visszatesszük a szaftba és összeforralva tálaljuk.
Knédli vagy vastagon szelt barnakenyér illik hozzá.