Sörben főtt morva kolbász (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott hagymát és a keresztben félbe vágott kolbászokat leöntjük a sörrel, majd fedő alatt, kis lángon fél órát forraljuk. A vajon megpezsgetjük a lisztet és felöntjük, a botmixerrel áttört, kolbászfőzőlével. Cukorral, citromlével a szánk szerint ízesítjük, esetleg óvatosan sózzuk és sűrűre főzzük. A kolbászt, ferdén felszeletelve, visszatesszük a szaftba és összeforralva tálaljuk. Knédli vagy vastagon szelt barnakenyér illik hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||