Tavaszi omlett (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A cukorborsó két végét vágjuk le és a szálkáját húzzuk le. Vétek lenne kifejteni. A zöldspárgát hajlítsuk meg, így eltörik, a fejrészét használjuk fel, a többit tegyük el pl. krémlevesnek. Forraljunk vizet, ízesítsük cukorral, sóval és citromlével. A spárgát és a zöldborsót főzzük 5-6 percig, majd lecsepegtetve félretesszük. A tojások sárgáját keverjük el a tejszínnel, kevés sóval és borssal. Végül forgassuk hozzá a kemény habbá vert fehérjét. A felhevített olajon süssük meg, de ne kevergessük, csak rázogassuk. Ha nincs elég nagy serpenyőnk süssük több részletben. A reszelt sajt felét keverjük el a mascarponéval, majd simítsuk az omlettekre. Szórjuk rá az ujjnyira darabolt spárgát és borsót, hintsük meg petrezselyemmel és hajtsuk félbe. A maradék sajt a tetejére kerül. Csepegtessük rá a sütőzsiradékot és tűzálló tálban, grill alatt süssük 3 percig. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||