Tonhalas krokett (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Zöldség, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, kihűtjük, majd krumpli nyomón áttörjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a burgonyához. Elkeverjük a tojást a fűszerekkel, az apróra vágott petrezselyemmel, és azt is a krémhez keverjük. Vizes kézzel kicsi gombócokat sodrunk a tonhalas masszából, zsemlemorzsába forgatjuk őket, majd olajban pirosra sütjük a kroketteket. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és salátákkal, körettel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||