Tonhalas krokett (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Zöldség, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csésze zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 kávéskanál halfűszerkeverék 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 szem burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 doboz tonhal natúr lében 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, kihűtjük, majd krumpli nyomón áttörjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a burgonyához. Elkeverjük a tojást a fűszerekkel, az apróra vágott petrezselyemmel, és azt is a krémhez keverjük. Vizes kézzel kicsi gombócokat sodrunk a tonhalas masszából, zsemlemorzsába forgatjuk őket, majd olajban pirosra sütjük a kroketteket. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és salátákkal, körettel tálaljuk.