Gorgonzolás krémtúró (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg krémtúró 276 18.2 21.1 3 0 37
5 dkg gorgonzola 34 3.4 0.1 4.6 0 1
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ribizli lekvár 251 0.2 0 61.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lágy krémtúrót habosra keverjük a gorgonzolával, ízlés szerint borsozzuk és óvatosan sózzuk. Végül forgassuk bele, a zöldjével együtt, finomra vágott újhagymát. Hűtve tálaljuk. Pirított barnakenyérrel vagy tortillachipsszel. Kínáljunk hozzá ribizlilekvárt, fantasztikus ízkombináció!